Започна проверка срещу водача, допуснал дете да шофира автобус

От компанията собственик на автобуса са категорични, че поведението на техния служител е неприемливо

23.10.2023 | 18:46 Редактор: Искра Ангелова

Абсурден случай на пътя - скандален клип предизвика вълна от възмущение в социалните мрежи. На кадрите се вижда как дете кара автобус с пътници. При това на магистрала "Тракия".

На видеото се вижда как дете стои в скута на възрастен мъж, който управлява автобус. Докато навигира шофирането на момчето с едната си ръка, мъжът държи мобилен телефон в другата.

Няколко часа по-късно полицията установява - шофьорът е на 44 години и няма роднинска връзка с детето, а родителите му се намирали в автобуса.

"Не е считал, че прави грешка, защото се е касаело за време от 1 минута и той не е изпуснал и за секунда автобуса. Доколкото разбираме от думите на водача, родители са спели в автобуса, били са приятели и ги е превозвал. Ако се докаже - може да има прекратяване на регистрацията на автобуса, санкции за водача", поясни говорителят на ОД на МВР - Бургас - Цветелина Рандева.

От компанията собственик на автобуса са категорични, че поведението на техния служител е неприемливо.

"Безопасността на движението е най-важният приоритет за FlixBus. Няма да се толерира никакво нарушение на правилата за безопасност, което застрашава пътниците или служителите. Незабавно сме стартирали вътрешно разследване и ще предприемем всички необходими мерки. От най-ранните етапи на сътрудничеството с местните партньори изискваме високи стандарти за безопасност и качество. Безопасността на пътниците и шофьорите е винаги с най-висок приоритет за нас", посочват те.

Вижте повече в репортажа.