Отряд "Кобра" разби цех за нелегални цигари в София, арестуваха 44-годишен мъж

Намерени са 300 кг тютюн

18.10.2023 | 12:41 Редактор: Толя Стоянова
Отряд

В хода на специализирана операция за противодействие на престъпления с акцизни стоки, проведена на 17 октомври от служители на Пето РУ и сектор "Кобра" – СДВР, е задържан 44-годишен, криминално проявен столичанин. В недостроена къща в кв. "Горна Баня", стопанисвана от задържания, са разкрити помещения с оборудване в процес на производство на тютюневи изделия - модерни машини за рязане и обработка на тютюн, автоматизирани системи за пълнене, пакетиране и опаковка на готови кутии и кашони с цигари.

При последвалите процесуално-следствени действия са намерени и иззети 5400 къса цигари без бандерол, около 150 килограма нарязан тютюн, пакетиран в пластмасови съдове, 150 килограма тютюн на листа, 9 кашона с филтри за пълнене на цигари, множество картонени заготовки за производство на кутии за цигари. Работа по образуваното досъдебно производство продължава под надзора на Софийската районна прокуратура.

От СДВР напомнят, че производството, държането и продажбата на акцизни стоки без бандерол е престъпление по смисъла на Наказателния кодекс.

Снимка: МВР