Полицаи в Старозагорско на крак след нападението с нож срещу техен невъоръжен колега

Арестуваният го грози доживотен затвор

10.10.2023 | 19:16 Редактор: Елеонора Танева

Масирани полицейски проверки в махалите в Старозагорско. Това обяви директорът на ОДМВР в Стара Загора старши комисар Лазар Христов. Акцията е след вчерашния инцидент с намушкан полицай. В Казанлък са задържани петима души, открити са и наркотични вещества. 

Едновременно на няколко места в Казанлък днес стартираха полицейски операции. През вчерашния ден освен наръганият с нож полицай в Казанлък е имало и друг инцидент в Мъглиж, където полицай е бил нападнат, той не е пострадал.

"Няма да допуснем подобен тип прояви да бъдат практика. Така че от днешния ден стартират масирани полицейски операции във всички подобни квартали. И нашите служители са инструктирани да бъдат безкомпромисни спрямо подобен тип нападения", обяви старши комисар Лазар Христов.

Разследващият полицай е бил намушкан с нож в гърба, след като е паднал. По думите на полицаите не са провокирали по никакъв начин агресията.

"Нападението е осъществено с хладно оръжие. С два ножа лицето тръгва срещу колегите, те правят опит да се оттеглят, единият пада на земята и е ударен в гърба", обясни комисар Лазар Христов

Разследващите полицаи са били в района за работа по досъдебно производство, когато са били нападнати.

"Вероятно лицето е счело, че колегите идват за него и тръгва да затова подгонва нашите колеги", добави комисар Лазар Христов.

А днес прокуратурата обяви, че повдига обвинение срещу 20 годишният криминално проявен нападател в  опит за убийство.

"Наказанието, което се предвижда е лишаване от свобода от 20-30 години, доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна", съобщи заместник-окръжният прокурор Гриша Мавров.

По случая прокуратурата е назначила провеждането на множество експертизи.

Страхувате ли се от нова Ковид вълна в България?

Да. Заразените стават все повече, нямаме имунитет срещу новите варианти.
17%
Да, но съм ваксиниран и се пазя достатъчно добре от заразяване.
8%
Не. Няма от какво да се притесняваме, вирус като вирус.
34%
Не. Не вярвам на данните, които официално се разпространяват.
41%
Общо 2015 гласа

Вижте повече в репортажа.

Снимка: БГНЕС