Задържаха двама с кокаин и 30 кг марихуана в София

Прокуратурата ще поиска постоянното има задържане

07.10.2023 | 12:13 Редактор: Елеонора Танева
Задържаха двама с кокаин и 30 кг марихуана в София

При специализирана полицейска операция, реализирана под наблюдението на Софийската градска прокуратура от служители на Главна дирекция "Национална полиция" (ГДНП) и Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР) на 5 октомври в София и Кокаляне, са иззети множество различни високорискови наркотични вещества.

Образуваното при неотложност досъдебно производство е под надзор и ръководство на СГП, а разследването по него ще се провежда от 06 РУ-СДВР.

В резултат на проведените действия с постановления на наблюдаващия прокурор са привлечени като обвиняеми 24-годишния В. П. и 22-годиншия Е. А. На В. П. е повдигнато обвинение за разпространение на коноп (марихуана) и за държане с цел разпространение на над 30 кг коноп (марихуана), както и на кокаин и MDMA, а Е. А. е обвинен за това, че е държал с цел разпространение коноп (марихуана).

С постановление на СГП двамата са задържани за срок до 72 часа с цел довеждането им пред съда за разглеждане на искане за вземане спрямо тях на мярка за неотклонение "задържане под стража".

Предстои СГП да внесе в съда искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемите.

Разследването по случая продължава.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)