Арестант малтретира и плаши с изнасилване съкилийника си в Благоевград

Проверка в следствения арест след самоубийството на Цветелин Цеков

07.10.2023 | 11:40 Редактор: Елеонора Танева
Арестант малтретира и плаши с изнасилване съкилийника си в Благоевград

В следствения арест в Благоевград е разпоредена вътрешна проверка във връзка със самоубийството на Цветелин Цеков, който държа за заложници семейството на годеницата си в село Вълково и рани тежко баща ѝ. Обект на проверката е и друг случай с арестант, който е бил малтретиран и заплашен с изнасилване от свой съкилийник. 

По правилник арестантите трябва да бъдат проверявани от служители на всеки 15 минути. Дали има допуснати сериозни нарушения ще проверява специална комисия. Ако се констатират сериозни пропуски или умишленост в действията на служителите в следствения арест, ще бъдат наложени дисциплинарни наказания.  

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)


1
1 rate up comment rate down comment 1
анонимен
преди 6 месеца
Най-глупавото на арестите е, че те слагат там с човек, с три присъди, здържан за два побоя и кражба предната вечер, а ти си там, защото полицят не е вкарал правилно ЕГН-то ти от личната карта и сега се изисква, да те завдържат, докатоустановят самоличност и не си правете илюзия, че ако не са на кеф, няма да ви държат ВСИЧКИТЕ 24 часа, ей така, защото закона го позволявал и вие нямате авокатска карта. Сигнализирай за неуместен коментар