Задържаха въоръжения мъж във Вълково, сам сигнализирал за стрелбата

Образувано му е досъдебно производство за опит за убийство

04.10.2023 | 06:58 Редактор: Вяра Димова
Задържаха въоръжения мъж във Вълково, сам сигнализирал за стрелбата

Заложническата драма в село Вълково приключи. Задържан е въоръженият мъж, който простреля друг и задържа като заложници две жени - майка и дъщеря. Похитителят излъчи видео на живо от профила си в социалната мрежа Facebook. Мъжът е криминално проявен и е лежал в психиатрична клиника.

"Случаят приключи успешно, благодарение на професионално свършената работа на колегите от Института по психология на МВР, Областната дирекция в Благоевград и СОБТ", каза пред журналисти главният секретар на МВР главен комисар Живко Коцев.

По думите му с професионално майсторство и психологическо въздействие мъжът е бил убеден да се предаде. Установено е, че той е на 41 години от град Лом. Ситуацията е била високорискова, с реална опасност за живота и здравето на мнозина. Простреляният 70-годишен мъж е откаран в болница в столицата.

Мотивът за стрелбата и похищението впоследствие са на ревностна основа. Деянието е извършено с незаконно притежавани огнестрелни оръжия – пистолет и револвер, отбеляза главният комисар Живко Коцев. Извършителят сам е сигнализирал в полицията, докато произвежда изстрели. Имало е реален  риск, както за полицейските служители, така и за двете похитени жени, допълни той. Мъжът е задържан.

Образувано е досъдебно производство за опит за убийство. Престои документиране на цялостната престъпна дейност под ръководството на прокуратурата.

Снимка: БГНЕС