Обвиняват стрелеца от Стара Загора в опит за убийство на двама души

И нападателят, и жертвите са криминално проявени

20.09.2023 | 18:44 Редактор: Елеонора Танева

Криминална история с добър завършек. След часове преговори полицията в Стара Загора успя да обезвреди въоръжен мъж, барикадирал се в помещение близо до Руския пазар.

От 11 часа около 50-годишен мъж се барикадира в западната индустриална зона на Стара Загора. До ситуацията се стига след инцидент предната вечер. В имота на мъжа влезли двама мъже, които той прострелва с незаконно притежаван пистолет.

"Търсили са невърнати кредити от техен длъжник, който е евентуалният извършител. Същият се барикадира и казва, че няма да излезе, докато не осъществи контакт с медиите. Лицето е криминално проявено, наркозависимо", заяви директорът на ОДМВР Стара Загора - ст. комисар Лазар Христов.

Три часа след като се бе барикадирал, мъжът бе убеден от психолози на МВР да се предаде. Двамата простреляни мъже, които също са с криминални досиета, са в Университетската болница в Стара Загора.

"Опасност за живота на двамата пострадали няма. Имат т.нар. щастливи простреляни наранявания, без засягане на магистрални съдове и жизненоважни органи. Оперирани са, очакваме подобрение", уточни хирургът д-р Николай Колев.

Разследването по обстоятелствата по извършване на изстрелите продължават от полиция и прокуратура, като се води досъдебно производство за опит за убийство.

Основателни ли са протестите на земеделците и ще променят ли решението на властта за вноса от Украйна?

Не са основателни и няма да променят решението на управляващите, които имат силни аргументи за отмяна на забраната. Очаквам цените на храните да се понижат.
39%
Протестите са основателни и ще доведат до пореден обрат по казуса с вноса от Украйна. Решението обрича родните производители.
29%
Основателни са, но едва ли властта ще промени решението си. Вероятно отново ще им обещаят компенсации.
28%
Не съм достатъчно запознат с темата и нямам категорично мнение.
3%
Общо 1300 гласа

Вижте повече в репортажа.

Снимка: БГНЕС