Нова порция заловени мигранти и арести след екшън на пътя в Елхово

Микробус и лек автомобил не се подчинили на сигнал за спиране

13.09.2023 | 08:25 Редактор: Искра Ангелова
Нова порция заловени мигранти и арести след екшън на пътя в Елхово

В късния следобед във вторник микробус и лек автомобил не се подчинили на сигнал за спиране, подаден от граничен патрул в района на Елхово. Превозните средства се движели от границата към вътрешността на страната. След неподчинението започнало преследване. Бусът тръгнал към Средец, където е спрян с шипове, разпънати на платното. Шофьорът е задържан.

Колата се отправила в друга посока - към Елхово, като водачът продължил да не се подчинява на сигналите на граничните полицаи и навлязъл в града. Шофьорът и спътникът му - български граждани, изскочили в движение и побягнали. Колата продължила по инерция и се ударила в жилищен блок. Няма пострадали.

След бързи заградителни и издирвателни действия двамата български граждани са задържани. В колата са открити 8 чужденци, самоопределящи се като сирийци. С тях ще работят служители на звено "Миграция".

По случая е образувано досъдебно производство в ГПУ-Елхово. Изяснено е,  че задържаните мигранти са иракчани.

Шофьорът на автомобила е с криминални регистрации за притежание на наркотици, за причинена средна телесна повреда и с отнето СУМПС през юли т.г. за шофиране след употреба на алкохол или наркотици.