Живот в страх в Струмяни: Нападателят с брадва срещу кмета е рецидивист

Срещу него имало подадени жалби

05.09.2023 | 14:17 Редактор: Вяра Димова

Нападение срещу кмета на община Струмяни. Той е бил ударен с брадва от мъж, който самоволно заградил общински път и се подразнил от кметска проверка на място. Оказва се, че мъжът е стар познайник на полицията. Кметът Емил Илиев е бил със сина си, който е със специални образователни потребности и още двама свои колеги.

"Искахме да идентифицираме един проблем и ни нападна лицето Костадин Варсаминов, което с крясъци, викове и директно с насочена балтия, нанасяйки удари, започна да се саморазправя", разказа Илиев.

В същото време мъжът насъскал и кучетата си срещу детето на кмета Илиев. Срещу въпросния мъж има подадени много жалби за нападения срещу жителите на село Раздол. Той няма адресна регистрация на територията на община Струмяни.  

"Самоволно се е заселил и използвал неправомерно общинска територия, заграждайки и прекъсвайки достъпа на другите жители, да достигнат до собствените си ниви. Хората живеят в постоянен страх, отказаха се вече да работят селскостопанските си земи, защото няма никакъв смисъл заради безконтролното пускане на животни", каза още кметът на Струмяни.

Според Илиев в селата в Струмяни трябва да се засили полицейското присъствие, тъй като в момента само двама служители на реда отговарят за цялата община. А задържаният за нападението над кмета е опасен за местните хора.

"С множество досъдебни производства, лежал в затвора, включително с доказани престъпления, намерени незаконни оръжия, продължава да тероризира възрастното население в село Раздол, което за мен е най-голямата болка и проблем, че терорът върху 70-80 годишни възрастни хора, продължава вече толкова години", допълни Илиев.

Мъжът е задържан. Предстои да стане ясно дали ще остане за постоянно в ареста. 

Вижте повече в репортажа.