Без коментар княгиня Калина се яви в МВР, за да получи обвинението си

Удари стълб на бариера с колата си при паркиране в Боровец

29.08.2023 | 10:31 Редактор: Тодор Петров

Княгиня Калина се яви в Областна дирекция на МВР - София, за да ѝ бъде повдигнато обвинение за инцидента в Боровец. Дъщерята на Симеон Сакскобургготски обаче отказа коментар за медиите.

Това е втори опит, след като предявяването на обвинението ѝ за шофиране в нетрезво състояние преди дни беше отложено. Причината е, че ангажираният от нея адвокат бил в чужбина и поискала друг ден за явяване.

Калина Сакскобургготска е привлечена като обвиняема, след като удари стълб на бариера с колата си при паркиране в Боровец. При направения тест с дрегер бяха отчетени 1,5 промила алкохол, а след това тя отказа да даде кръвна проба. При първото ѝ призоваване княгиня Калина не се яви в ОДМВР.

"Днес, 29.08.2023 г., на К.С. е предявено постановление за привличане към наказателна отговорност на прокурор от Районна прокуратура – Самоков за извършено от нея престъпление по чл. 343б, ал. 1 от НК – управление на моторно превозно средство след употреба на алкохол. В хода на разследването по образуваното бързо производство е установено, че около 15:00 ч. на 19.08.2023 г. в района на хотел „Мура“ в к.к. „Боровец“, община Самоков, обвиняемата К.С. шофирала лек автомобил, м. "Сузуки“. При тестване на водача за употреба на алкохол, техническото средство отчело 1,5 промила.

За предявяването на постановлението за привличане в качеството ѝ на обвиняема К.С. се явила със защитника си днес в Областната дирекция на МВР. Взета й мярка за неотклонение „подписка“. Разследването продължава под надзора на прокуратурата", съобщиха от прокуратурата.

Снимка: БГНЕС