Пияна компания рани полицай със стъклена бутилка след забележка за силна музика

Униформеният е с травма на главата, главоболие, световъртеж и гадене

29.08.2023 | 10:17 Редактор: Вяра Димова
Пияна компания рани полицай със стъклена бутилка след забележка за силна музика

Служител на реда е бил заплашен и ударен със стъклена бутилка при проверка в хасковското село Узунджово снощи, съобщи Областната дирекция на МВР в Хасково.

Снощи в 21 ч. автопатрул е извършвал рутинен обход в селото и установил, че в къща е пусната много високо силна музика. На собственика на дома – 44-годишен мъж му е отправено устно предупреждение да намали или спре музиката. В 22:16 ч. на спешния телефон е подаден сигнал за нарушение на нощната тишина на въпросния адрес. Полицаите отново посетили мястото и констатират същото нарушение.

При вида на служителите, собственикът и присъстващите мъже проявили агресия като заплашили служителите с дървен сап и хвърлили бутилка с алкохол, която рикоширала по входната врата и ударила в предната част на главата единия полицай. От удара той изпаднал за кратко в неадекватно състояние. Отведен е в Спешното отделение на хасковската болница, където медиците са констатирали травма на главата с главоболие, световъртеж и гадене.

В ареста на хасковското управление са 37-годишният, запратил бутилката и ударил полицая и още трима на 30 г., 40 г. и 61 г., всички от селото. Работата по образуваното бързо производство продължава.

Снимка: БГНЕС