Камион уби 6-годишно дете в село Прилеп, роднини пребили шофьора до смърт

По всяка вероятност детето рязко е излязло на пътното платно

28.08.2023 | 20:38 Редактор: Искра Ангелова

6-годишно дете беше прегазено смъртоносно от товарен автомобил в село Прилеп, а водачът на камиона е починал след саморазправа със семейството на детето. След инцидента роднините на детето са нападнали шофьора и са му нанесли му побой. 

Към момента има задържани общо седем лица, като трима от тях са роднини на детето. На място не е установен спирачен път на камиона. По всяка вероятност детето рязко е излязло на пътното платно.

В момента тече специализирана полицейска операция с участието на жандармерия. Към настоящия момент няма напрежение в селото. Пътят през Ришкия проход е затворен.

"Идвайки на място, екип на Спешна помощ и колегите констатират смъртта на 6-годишно дете, което е прегазено от товарен автомобил. Близо до детето е имало негови роднини, които през това време са празнували семеен празник. На около 30 метра е спрял на пътното платно въпросният товарен автомобил. Колегите го установят, който е бил без жизнени показатели", поясни директорът на МВР - Бургас - Емил Павлов.

"Преди минути приключи огледът, тялото на водача на товарния автомобил се намира в кабината. Извършват се и разпити на свидетели", коментира окръжният прокурор Георги Чинев.

Снимка: БГНЕС