Случаят "Дебора": Георги остава в ареста, справка от телефона му доказва, че е бил в дома ѝ

Защитниците му настояват той да бъде пуснат на свобода

28.08.2023 | 19:10 Редактор: Искра Ангелова

Районният съд в Стара Загора остави в ареста Георги Георгиев, обвинен за жестокото нападение над Дебора Михайлова от Стара Загора. Защитниците му настояват той да бъде пуснат на свобода заради обстоятелства, които според тях разколебават авторството на деянието.

Според адвокат Валентин Димитров в ДНК експертизата "няма какъвто и да било биологичен материал по дрехите, с които се твърди, че Георги е бил в нощта на нападението срещу Дебора". Друга експертиза обаче доказва категорично, че Георгиев е бил на адреса.

Сред доказателствата срещу задържания са и справки от клетки на мобилен оператор, че телефонът му е бил на местопроизшествието, именно във времето на извършването на престъпленията. Има справки и от АПИ, потвърждаващи движението на автомобила, в който е бил Георгиев.

Делото продължи през целия ден, като първоначално бе прекъснато заради спиране на тока.

"Считаме, че сме събрали достатъчно доказателства, че лицето е извършило престпъленията и сме удовлетворени от днешното решение на съда", каза наблюдаващият прокурор Десислава Калайджиева.

"Двете експертизи опровергават тезата, че той е участник в това престъпление. Не чухме аргументи нито от съда, нито от прокуратурата. Това беше едно определение, което можем да закачим за всяко досъдебно производство", заяви адвокатът на Георги Петко Кънев.

Снимка: БГНЕС