Смърт за 2 000 лв.: Прокуратурата съобщи мотивите за убийството на мъжа, захвърлен в шахта

Престъплението вероятно е извършено с гира

14.08.2023 | 15:37 Редактор: Юлиан Христов

Нови разкрития около случая с намерените човешки останки в шахта на столична кооперация в София. В основата на зловещото убийство вероятно стои провалена сделка с криптовалута, а заподозреният е имал отделно 2000 лева задължения към жертвата.

Убитият е 41-годишен мъж от София, който е бил обявен за издирване от негови близки дни преди да бъде разкрито престъплението. Самото убийство е извършено на 8 срещу 9-и август.

Предполагаемият извършител е 32-годишен мъж, криминално проявен и бивш барман, с фамилията Вълчинов, поканил жертвата си в дома, в който живее. Там му нанася удари с твърд предмет по главата, след което настъпва смъртта на мъжа. След това Вълчинов разфасова тялото.

Разследващите са открили части от тялото в канализацията, а други заровени на Витоша. Освен предполагаемия извършител полицията арестува и 24-годишен мъж, за когото се смята че е помогнал в укриването на човешките останки.

"По наши данни лицата са били в трайно приятелски взаимоотношения, като лицето, което е извършител на престъплението, считаме, че е бил длъжник на убития. Към момента имаме данни, че лицето е убито с тежък, тъп предмет, чрез нанасяне на удар в задната част на главата, най-вероятно гира", съобщиха на брифинг в прокуратурата.

Одобрявате ли отнемането на автомобилите на хванатите пияни и дрогирани шофьори?

Да! Мярката ще даде сериозен резултат в борбата срещу войната на пътя.
40%
Не! Няма да има никакъв ефект, единствено ще създаде нови условия за корупция на пътя.
46%
Успехът на мярката ще бъде частичен и временен, трудно ще спре джигитите на пътя.
10%
Не мога да преценя дали е добра или лоша мярка, времето ще покаже.
5%
Общо 12571 гласа