Деца чистили кръвта на пребитата си майка - нападната е, защото си гледала в телефона

"Става въпрос за едно семейство, което отдавна е имало проблеми с насилието", каза адвокат Атанас Атанасов

11.08.2023 | 10:21 Редактор: Искра Ангелова
Деца чистили кръвта на пребитата си майка - нападната е, защото си гледала в телефона

"Жената иска да бъде оставена на мира", това сподели адвокат Атанас Атанасов по повод информацията за поредното насилие на мъж над съпругата му дойде преди броени дни. Мястото на инцидента е първомайското село Виница. Случилото се е от 30 юли.

"Става въпрос за едно семейство, което отдавна е имало проблеми с насилието. Основният мотив е ревност, която е изцяло, ама изцяло неоправдана", каза адвокатът.

"Съпругът се прибрал от работа по обяд и се подразнил, че жена му си гледа телефона. Направил ѝ скандал. Започнал е да я обижда. Накрая я е ударил в гръб с някакъв твърд предмет. Не знаем дали е метален. Тя е изпаднала в безсъзнание веднага след удара. Свестила се е чак в болницата. Не знае какво се е случило. Лекарите са извикали полиция в болницата предвид състоянието ѝ. Те са я попитали дали ще подава жалба, но e отказала, защото не се е чувствала добре и е оставила това за един по-късен етап", уточни пред "Фокус" Атанас Атанасов.

Той потвърди, че след изписването си от болница и при засичанията в дома им, мъжът е продължавал да проявява агресивно поведение

"Вчера съпругът ѝ е отстранен от съвместно обитаваното жилище. Целта е изпълнена. Защитата е получена. След възстановяването е пожелала да подаде жалба в прокуратурата, аз я посъветвах да не го прави. По закон тя няма правомощия да я защити. Заповед за незабавна защита се издава само от съда", съобщи Атанасов.

Следващото действие е завеждане на дело за развод. В момента се изчаква да се види дали прокуратурата ще се самосезира и ще създаде наказателно производство.

Според съдебната експертиза причинената ѝ телесна повреда е окачествена като "лека". Мъжът няма криминално минало, а бракът с потърпевшата им е над 20 години. Припомняме ви, че трите ѝ деца със собствените си ръце измили кръвта на майка си, а състоянието на жената било усложнено заради хронична хипертония и анемия.

Одобрявате ли отнемането на автомобилите на хванатите пияни и дрогирани шофьори?

Да! Мярката ще даде сериозен резултат в борбата срещу войната на пътя.
40%
Не! Няма да има никакъв ефект, единствено ще създаде нови условия за корупция на пътя.
46%
Успехът на мярката ще бъде частичен и временен, трудно ще спре джигитите на пътя.
10%
Не мога да преценя дали е добра или лоша мярка, времето ще покаже.
5%
Общо 12571 гласа