Набитият от Динко "инвалид" бил склоняван насила да проси, жертва е на трафик на хора

Задържан е 58-годишен криминално проявен бургазлия, който обещавал на трима мъже добри доходи

10.08.2023 | 18:59 Редактор: Юлиан Христов

Полицията в Бургас арестува мъжа, склонил към просия мнимия "инвалид", който беше бит от Динко Вълев преди дни пред хипермаркет в Равда.

Задържаният е 58-годишен криминално проявен бургазлия, който склонявал трима мъже към просия срещу обещание за добри доходи. Същият договорил с тримата просещи различно съотношение при разделянето на "печалбата", като подсигурявал и транспорта до локациите за просия.

Тримата просещи са разпитани в качеството на пострадали "жертви на трафик".

Наказанието, което се предвижда за този вид престъпление е затвор за срок от 5 до 15 години и глоба от 20 000 до 100 000 лв., като съдът може да постанови и конфискация на част от имуществото му. 58-годишния криминално проявен бургазлия е задържан за срок от 72 часа.

"На извършителя е повдигнато обвинение за това, че от лятото на 2022 година до август 2023 г. е извършил действия по намирането на 3 отделни лица, които е приел в жилището си в Бургас. Целта му е била тези трима мъже да бъдат използвани за просия, независимо от тяхното съгласие. Това престъпление извършителят е извършил чрез получаване на облаги при условията на опасен рецидив", каза говорителят на Районната прокуратура в Бургас - Зорница Щърбева.

Одобрявате ли отнемането на автомобилите на хванатите пияни и дрогирани шофьори?

Да! Мярката ще даде сериозен резултат в борбата срещу войната на пътя.
40%
Не! Няма да има никакъв ефект, единствено ще създаде нови условия за корупция на пътя.
46%
Успехът на мярката ще бъде частичен и временен, трудно ще спре джигитите на пътя.
10%
Не мога да преценя дали е добра или лоша мярка, времето ще покаже.
5%
Общо 12571 гласа