Задържаха 58-годишен бургазлия, склонявал трима мъже да просят

"Просяците" са разпитани в качеството на пострадали "жертви на трафик"

10.08.2023 | 15:01 Редактор: Михаела Кирилова
Задържаха 58-годишен бургазлия, склонявал трима мъже да просят

58-годишен криминално проявен бургазлия, склонявал трима мъже към просия срещу обещание за добри доходи, е задържан в резултат на полицейските действия на служители от отдел "Криминална полиция" към ОДМВР - Бургас.

Задържаният организирал стройна система, в която всеки от просещите заемал определено място. Единият от тримата - 55-годишен мъж от Ловеч обичайно се представял за инвалид (с една ръка или без крака), пребивавайки най-често на територията на Бургаски регион, като освен в Бургас и Равда, епизодично се е появявал и в Созопол.

Другите двама - на 30 и 59 години просели основно в Пловдив и Варна, като често били ротирани от 58-годишния бургазлия. Същият договорил с тримата просещи различно съотношение при разделянето на "печалбата", като подсигурявал и транспорта до "работното им място".

58-годишният криминално проявен бургазлия е задържан за срок до 24 часа. Тримата просещи са разпитани в качеството на пострадали "жертви на трафик". Материалите по случая са докладвани в Бургаска районна прокуратура по компетентност, предаде БГНЕС.

Одобрявате ли отнемането на автомобилите на хванатите пияни и дрогирани шофьори?

Да! Мярката ще даде сериозен резултат в борбата срещу войната на пътя.
40%
Не! Няма да има никакъв ефект, единствено ще създаде нови условия за корупция на пътя.
46%
Успехът на мярката ще бъде частичен и временен, трудно ще спре джигитите на пътя.
10%
Не мога да преценя дали е добра или лоша мярка, времето ще покаже.
5%
Общо 12571 гласа

Снимка: Pexels