Арестуваната майка в Царево твърди, че бащата блудства с децата - оставяла ли ги е без надзор?

Ваня Янакиева отрече всички обвинения

09.08.2023 | 18:33 Редактор: Искра Ангелова

Обвиниха, а после освободиха срещу подписка майка, за която се твърди, че е изхвърлила детето си от колата. Инцидентът е от 1 август. С решение на съда в Царево жената е оставена зад решетките, но днес Окръжният съд в Бургас я пусна на свобода. В емоционална изповед майката отрече всички обвинения.

След като чу решението на съда, че излиза на свобода, 49-годишната хигиенистка в общината в Царево реши да разкаже своята истина.

"Нито една дума не е истина. Аз обичам децата си и винаги съм се старала те да са добри. Никого не съм изхвърляла нито едно от децата си, нито съм ги пребивала. Нито имат рани, с което да се доказва, че аз съм направила нещо", сподели Ваня Янакиева.

Тя има своя версия на твърдението, че е изхвърлила 8-годишния си син Божидар от колата.

"Голямото дете изрита в коремчето малкото дете. Спряхме колата, изкарах детето от колата от страната на банкета и говорих с него, и го помолих да се извини на Ани, защото непрекъснато я тормози", поясни жената.

Двете деца - Божидар и Ани, са осиновени. В момента са настанени при бащата, а майката твърди, че срещу него има дело за блудство.

"Аз се опитвам да постигна нещо за тези деца, че са блудствали с тях - бащата, а в един момент аз се оказвам зад решетките", коментира още Ваня.

"Това е форма на защитна реакция на бащата спрямо жалбите, които майката подава срещу него. По първата жалба срещу него за домашно насилие той вече е осъден", подчерта адвокатът на майката - Недялка Божилова.

Пострадалото момченце е разпитано в "синя стая" в присъствието на квалифицирани психолози, съдия от Районен съд - Бургас и особен представител. Срещу майката има и друго досъдебно производство - за това, че е оставила без надзор и грижа двете си малолетни деца на 5 и 8 години.

Вижте повече в репортажа на Стилияна Георгиева.

Одобрявате ли отнемането на автомобилите на хванатите пияни и дрогирани шофьори?

Да! Мярката ще даде сериозен резултат в борбата срещу войната на пътя.
40%
Не! Няма да има никакъв ефект, единствено ще създаде нови условия за корупция на пътя.
46%
Успехът на мярката ще бъде частичен и временен, трудно ще спре джигитите на пътя.
10%
Не мога да преценя дали е добра или лоша мярка, времето ще покаже.
5%
Общо 12571 гласа

Снимка: БГНЕС