16-годишен уби мъж на 31 години, позволил си да посегне на момиче

Жертвата е участвала в спречкване с компания младежи

09.08.2023 | 12:52 Редактор: Михаела Кирилова
16-годишен уби мъж на 31 години, позволил си да посегне на момиче

Окръжната прокуратура във Варна привлече към наказателна отговорност за убийство, извършено по хулигански подбуди, 16-годишно момче от село в община Ветрино. Младежът е задържан за срок до 48 часа с постановление на наблюдаващия случая прокурор.

На 7 август 2023 г. малко преди полунощ в центъра на селото възникнало спречкване между младежки компании. В кавгата били въвлечени и техни по-възрастни роднини. Стигнало се дотам, че 31-годишен мъж от селото ударил девойка от една от компаниите, след което напуснал мястото на инцидента.

Малко след полунощ пред дома на мъжа, участвал в спречкването, било намерено тялото му. 31-годишният мъж имал открита рана на главата.

При проведените незабавни действия по разследване е било задържано непълнолетно момче от същото село. Събрани са доказателства за неговата съпричастност към извършеното престъпление. Предстои внасянето на искане в съда за постоянното му задържане под стража.

Работата по образуваното досъдебно производство продължава под ръководството и надзора на Окръжната прокуратура във Варна. Изясняват се всички факти и обстоятелства около тежкото криминално деяние. Разследването е възложено на следовател от Окръжния следствен отдел.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/ Bulgaria ON AIR