16-годишен вилня в обществена тоалетна в Дебелец и я потроши

Полицията е задържала извършителя, той е направил самопризнания

08.08.2023 | 15:51 Редактор: Юлиан Христов
16-годишен вилня в обществена тоалетна в Дебелец и я потроши

16-годишен младеж изпотроши обществена тоалетна в гр. Дебелец, съобщиха от ОДМВР-Велико Търново.

Служители на УП – Килифарево разкриха извършителя, унищожил врати на общинска тоалетна в Дебелец, се посочва в съобщението на полицията.

"Посегателството е извършено в нощта на 3 срещу 4 август. От проведените незабавни действия по разследването е установено, че извършител на деянието е 16-годишен от Велико Търново, неизвестен до момента на полицията. Той е направил пълни самопризнания. Материалите по случая ще бъдат докладвани в прокуратурата", се посочва още в съобщението.  

За вандалския акт съобщи преди дни и кметът на Дебелец Снежана Първанова. В пост във Facebook тя написа, че кметството поддържа единствената в община Велико Търново безплатна обществена тоалетна.

"Полагаме всекидневни грижи санитарният възел да бъде чист за комфортно ползване от всички. За съжаление за пореден път тоалетната е обект на вандализъм. Този път средствата, които ще бъдат необходими за възстановяването, няма да са малко. Все пак в района има видеонаблюдение и извършителите са ясни. Със случая са запознати районните полицейски инспектори", написа тя след вандалския акт.

Снимка: Кметство Дебелец/Facebook