Внук наруши заповед за защита и преби баба си в Стара Загора - не му дала пенсията си

Мъжът вече е излежавал присъда за нападение над жената

07.08.2023 | 13:18 Редактор: Елеонора Танева
Внук наруши заповед за защита и преби баба си в Стара Загора - не му дала пенсията си

Районната прокуратура в Стара Загора е предявено обвинение на 36-годишен мъж за това, че в периода от 1 август до 6 август тази година в гр. Стара Загора в условията на продължавано престъпление не е изпълнил заповед за незабавна защита, издадена от съда, с която му се забранява да извършва домашно насилие спрямо 77-годишната си баба и да приближава жилището ѝ.

В хода на разследването е установено, че А.А. проявявал агресия спрямо жената, с която живеел в едно домакинство. През април 2022 г. А.А. причинил лека телесна повреда на жената и е бил осъден от Районния съд на 6 месеца затвор.

А.А. изтърпял наказанието си през май 2023 г. и продължил да посещава жилището на баба си, искал от нея да му дава пари, обиждал я и я заплашвал.

На 27 юли т.г. е била издадена заповед за незабавна защита от Районен съд - Стара Загора, с която се забранявало на А.А. да извършва домашно насилие спрямо баба си, да приближава нея и жилището ѝ на по-малко от 50 метра. Въпреки че бил запознат с издадената заповед, А.А. я нарушил, като отново посетил дома на З.Й., поискал ѝ пари и след като не му дала, я ударил и избягал.

На 6 август А.А. е бил задържан от полицията. Под ръководството на наблюдаващия прокурор продължава събирането на доказателства. С постановление на прокурор обвиняемият А.А. е задържан за срок до 72часа.

Предстои Районната прокуратура в Стара Загора да внесе искане до съда за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо обвиняемия. А.А.

Снимка: pixabay


1
0 rate up comment rate down comment 0
Люската
преди 8 месеца
Отвратително уродство! Не само че краде, но и ние собствената си баба! Затвор за поне 5 години за урода! Сигнализирай за неуместен коментар