Въоръжен с нож в София извърши два обира за 5 минути, жена е с прободни рани

Задигнал над 300 лева при двете нападения

28.07.2023 | 14:51 Редактор: Тодор Петров
Въоръжен с нож в София извърши два обира за 5 минути, жена е с прободни рани

Софийската районна прокуратура привлече към наказателна отговорност 27-годишен мъж, който за периода от около 17:30 часа до 17:35 часа на 27 юли в София в условията на продължавано престъпление е извършил грабеж, при който е използвана заплаха с нож. 

В заведение за бързо хранене на ул. "Пиротска" обвиняемият К.Б. е отнел парична сума в размер на 170 лева от владението на Х.Ч., като насочил нож към гърлото на мъжа и отправил към него репликата: "Дай парите", съобщиха от прокуратурата.

Пет минути след това от книжарница на ул. "Цар Симеон" в столицата обвиняемият е отнел 149 лева от Г.С., като е употребил за това сила – нанесъл няколко прободни рани с нож в областта на тялото на жената и казал: "Дай парите" и "Къде са парите?".

По случая се води досъдебно производство за престъпление, за което се предвижда наказание лишаване от свобода от 3 до 10 години. К.Б. е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващ прокурор.

Предстои да бъде внесено искане в съда за разглеждане на дело за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо обвиняемия. 

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR