Фентанилът "плъзва" из страната. Арестуваха 70-годишен дилър с дрога за Добричко

Мъжът е от семейството на задържана по-рано пласьорка на дога в Бургас

21.07.2023 | 17:21 Редактор: Михаела Димитрова
Фентанилът

Мъж на 70 години от Варна е задържан на територията на община Аксаково около 7:30 часа в рамките на провеждащата се и към момента в страната национална специализирана полицейска операция против разпространението на наркотици. Това съобщи на брифинг в крайморския град заместник директорът на Областната дирекция на МВР във Варна комисар Андрей Ангелов.

Той допълни, че при претърсването на автомобила и жилището на задържания е намерено не малко количество фентанил, негови аналози, марихуана, кокаин и електронна везна.

"Предвид количеството намерен фентанил може да се направи обосновано предположение, че същият е за разпространение, а не с цел притежание", посочи той. 

Комисарят допълни, че полицията разполага с оперативна информация, че част от фентанилът е предвиден за разпространение на територията на област Добрич. 

"Задържаният е в близки отношения с задържаната преди седмица 40-годишна жена, той е баща на мъжа, с който тя живее на семейни начала", обясни комисарят, цитиран от БТА.

"Имаме информация и за други свързани лица, продължаваме да работим в тази посока и ще бъдете информирани", обобщи Ангелов.

Снимка, архив: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR