Службите срещу каналджиите: Окупираха цялата страна и задържаха десетки мигранти

Целта е противодействие на нелегалната миграция

13.07.2023 | 13:34 Редактор: Искра Ангелова

Специализирана акция в цялата страната срещу трафика на мигранти. Няколко часа след началото на мащабната акция, в склад край София бяха открити 40 мигранти. Трима души са задържани като съпричастни към организацията на нелегалния трафик.

Друга група мигранти, около 10, са задържани в микробус край село Лозен до София. Превозното средство е било спряно от полицията на изхода на селото за автомагистрала "Тракия". Мигрантите са млади хора - под 30 години.

Акцията е насочена срещу каналджиите и има за цел противодействие на нелегалната миграция. Тя се провежда на територията на цялата страна.

В нея участват сили на ГДНП, ГДБОП, "Гранична полиция", областните дирекции и СДВР. Тя е под ръководството на прокуратурата.

"Целта на нашата операция е трафикантите и всички онези лица, които по някакъв начин имат участие и са съпричастни към този вид престъпна дейност, така че операцията е с един по-широк спектър от цели и задачи", поясни директорът в ГДНП - главен комисар Атанас Илков.

Вижте повече в репортажа на Теодора Георгиева.

Снимка: БГНЕС


2
1 rate up comment rate down comment 0
дайте да дадем
преди 9 месеца
Защо това се прави кампанийно? Тези акции трябва да са постоянна мярка срещу трафика на хора. Заради този трафик няма да влезем никога в Шенген, нищо ще премахнат американските визи за българи! Подаряваме над 100 БТР на Украйна, а няма с какво да охраняваме границата. Молим се на ЕС за високо проходима техника.... Сигнализирай за неуместен коментар
1
2 rate up comment rate down comment 0
борба с трафика
преди 9 месеца
Така трябва да е постоянно! Не кампанийни акции по нечия прищявка! Сигнализирай за неуместен коментар