След побоя над момиче в Слънчев бряг - образувано е дело, не е ясно кой е биячът

На видеоклипа се вижда как момиче лежи на земята, когато мъж я удря пред охранителите

10.07.2023 | 19:17 Редактор: Юлиан Христов

След клипа с насилие пред дискотека в Слънчев бряг, който скандализира социалните мрежи, Районната прокуратура в Несебър образува досъдебно производство. То е за нанасяне на лека телесна повреда по хулигански подбуди.

На видеоклипа се вижда как момиче лежи на земята, когато мъж я удря пред охранителите, които стоят около нея. След секунди мъж от охраната събаря на земята и едно момче.

"Най-вероятно са употребили алкохол. Момичето е изведено навън. Било е агресивно и към охраната. Преди това е било предупреждавано да прекрати с тези действия, които е извършвала. Тя е отказала, след което охранителите са ѝ поставили белезници, използвали са физическа сила, извели са я навън. Била е наистина на земята до идването на полицейските служители", каза гл. инспектор Иво Христов, началник "Охранителна полиция" към РУП-Несебър.

Законът за частната охранителна дейност позволява използването на белезници до идването на органите на реда, твърдят от прокуратурата. Започнала е проверка след подаден сигнал от пострадалите. 

Според твърденията им те са неправомерно задържани от длъжностни лица от охранителна фирма "Аркус".

Работа на Районна прокуратура е да установи дали са налице данни за извършено престъпление. Предстои да се установи кое е лицето, което е нанесло леката телесна повреда.

На двете страни в конфликта са съставени предупредителни полицейски протоколи. Момичето и момчето са престояли в ареста 24 часа.

Вижте повече в репортажа на Стиляна Георгиева.