Заради открадната резачка и три счупени ребра: Прокуратурата изправя двама мъже пред съда

Крадците изнесли моторна резачка и 400 лева

26.06.2023 | 15:32 Редактор: Юлиан Христов
Заради открадната резачка и три счупени ребра: Прокуратурата изправя двама мъже пред съда

Прокурор при Софийска районна прокуратура е внесъл в съда обвинителен акт срещу двама мъже за кражба и нанасяне на телесна повреда.

Случаят е от 23 август миналата година. Посред бял ден около 16,30 часа, единият от обвиняемите – Т.А., влязъл в склад на столичната ул. "Княз Борис I" като счупил прозорец.

От там мъжът изнесъл моторна резачка и 400 лева. Докато излизал от помещението, обвиняемият се натъкнал на собственика на склада. Собственикът веднага звъннал на телефон 112 и докато разговарял по телефона, крадецът взел метална тръба и започнал да удря паркиран лек автомобил, марка „Пежо“ и товарен автомобил, марка „Опел“ с нея.

След като попитал какво става, собственикът на склада бил нападнат от крадеца, към когото се присъединил и вторият обвиняем. Двамата започнали да го удрят с ръце и метална тръба в областта на торса, като му причинили средна телесна повреда, изразяваща се в счупване на седмо, осмо и девето ляво ребро.

По случая е образуван досъдебно производство за престъпление и са разпитани свидетели, които които сочат двамата обвиняеми Т.А. и Д.Н. за автори на деянията.

Делото срещу двамата обвиняеми продължава в Софийски районен съд.

Снимка: БГНЕС