3 г. в затвор за домашен насилник, опитал да отвлече детето си и набил жена си

Подсъдимият е имал забрана да пиближава бившата си съпруга на по-малко от 100 м

12.06.2023 | 14:47 Редактор: Юлиан Христов
3 г. в затвор за домашен насилник, опитал да отвлече детето си и набил жена си

По внесен обвинителен акт от Софийска районна прокуратура на затвор е осъден 44-годишен мъж, нарушил заповед за защита от домашно насилие в условията на продължавано престъпление с две деяния, съобщават от прокуратурата.

На 16.11.2021 г. Около 07:30 часа пред детска градина на ул. "Росица" в гр. София, обвиняемият се приближил и опитал да отвори вратите на лек автомобил марка "Опел", докато бившата му жена и детето му били в автомобила. По това време той е имал връчена заповед за защита от домашно насилие, при която изрично е посочено, че не трябва да доближава жена си детето на разстояние по-малко от 100 метра.

На 31.01.2022 г. Около 07:20 часа в гр. София, обвиняемият отново не изпълнил издадената от съда заповед за защита от домашно насилие, като се приближил до лекия автомобил марка "Опел" на жената и се опитал да извади детето от колата. През това време ударил жената в ребрата.

Деянието е извършено повторно след като той е осъждан за идентично деяние няколко месеца преди това, уточняват от държавното обвинение.

Софийски районен съд призна обвиняемия за виновен по повдигнатите му обвинения и му наложи наказание „лишаване от свобода“ за срок от 3 години, което той следва да изтърпи ефективно при първоначален "строг" режим.

Присъдата подлежи на обжалване пред Софийски градски съд.

Снимка: БГНЕС