Сигнал за насилие в детска в Бургас: "Децата са удряни с пантофи по главата и бити през устата"

Обвинената в насилие медицинска сестра има 40-годишен стаж

08.06.2023 | 19:10 Редактор: Искра Ангелова

Проверяват сигнал за насилие в детска ясла в Бургас. Родители твърдят, че децата им са удряни от медицинската сестра.

Сигналът за насилие над децата в яслена група "Сладурани" е подаден от медицинската сестра Мария Стоянова, която твърди, че нейната колежка - Димка Илиева, малтретира деца.

"Децата са били удряни по лицето с ръце. Шамари през устата, скубане, удряни с пантофи по главата, джаскани, хвърляни", сподели Мария Стоянова.

Мария Христова забелязва промяна в поведението на 3-годишния си син Александър.

"Той проявяваше автоагресия, когато му се направи забележка. Започна да проявява и нощен терор вкъщи в определени часове през нощта, той пищи и плаче", коментира Мария Христова.

"Станало е доста по-агресивно. Имам по-голяма дъщеря, към която той проявява агресията си, като я удря, скубе я по косата", каза друг родител - Радина Гергова.

В детската градина ще бъде извършена проверка дали медицинската сестра упражнявала насилие над децата.

"Тя даде обяснение, както и целият ми персонал, че това нещо не се е случвало, но мое задължение е да ги проуча и ако има виновни лица - те ще си понесат съответното наказание по Кодекса на труда", категоричен е директорът на ДГ "Изгрев" - Бургас - Жанета Иванова.

Обвинената в насилие медицинска сестра има 40-годишен стаж и е многократно награждавана. Тя е отстранена временно до изясняване на ситуацията.

"Никога не съм посягала на някое дете, защото родителите си оставят при нас децата и те трябва да бъдат спокойни, че децата им са в сигурни ръце", защити се Димка Илиева.

Вижте повече в репортажа на Стилияна Георгиева.