54-годишен мъж от Севлиевско почина дни след побой, разследват негов съселянин

Заподозреният е познат с агресивните си прояви

04.06.2023 | 17:30 Редактор: Искра Ангелова
54-годишен мъж от Севлиевско почина дни след побой, разследват негов съселянин

Окръжната прокуратура в Габрово работи по досъдебно производство, което трябва да изясни причините за смъртта на 54-годишен мъж от севлиевското село Дамяново. Дни преди това, той бил пребит от съселянин. Близки на починалия твърдят, че побойникът системно тормозел хората от селото. 

Смъртта на 54-годишния мъж от севлиевското село Дамяново е настъпила в местната болница, 16 дни след като бил пребит от свой съселянин. Починалият е бил с психично заболяване, но имал постоянна работа, грижел се за болната си майка и водел пълноценен живот, разказват близките му. След инцидента най-напред бил настанен в психиатрията в града, но там изпаднал в кома, информира БНР.

Дали побоят е причината за фаталния край, предстои да се изясни в рамките на започналото досъдебно производство. Извършителят си е признал за побоя на 12 май и след 24-часовото задържане е бил освободен, посочиха от полицията. 

Той е жител на Дамяново и е познат с агресивните си прояви, разказват роднини на починалия, които апелират за справедливост.