"Прокуратурата спеше": Трима отговаряха за "Барселонагейт", ще се разплете ли случаят?

По информация на Bulgaria ON AIR Жоро Инса е разпитан в Съдебната палата

31.05.2023 | 18:32 Редактор: Петя Кръстева

Разпитите по делото "Барселонагейт" продължават. След вече призованите и явили се Бойко Борисов и бизнесмена Александър Сталийски - днес в Софийската градска прокуратура разпитаха бившия шеф на "Лукойл" Валентин Златев и бившата манекенка Ивайла Бакалова.

Мис България 2001 дойде в сградата на улица "Черковна" по обяд и заяви, че има какво да разкаже.

"Мисля, че знам достатъчно. Мисля, че много хора знаят по този казус, просто сигурно ги е страх да говорят. Този случай е очеваден за цяла България и досега прокуратурата спеше. Щастлива съм, че най-накрая се събуди, да видим до кога и как", отбеляза тя, като допълни, че не се страхува, въпреки че през годините в получавала заплахи за живота си.

"Не искам охрана, не се притеснявам", категорична бе тя.

Час по-късно на разпит дойде и бившият директор на "Лукойл" Валентин Златев. На влизане беше лаконичен, а след разпита заяви, че новината днес е, че няма новина. 

"Бях поканен да дам отговори като свидетел по едно нашумяло отново дело, отговорих в рамките на своята информираност и компетентност. Надявам се да съм бил полезен", коментира той и призова медиите да не се доверяват на слухове.

На разпит беше привикан и трети човек – бизнесменът Георги Самуилов, известен като Жоро Инса. По информация на Bulgaria ON AIR той е бил разпитан в Съдебната палата. Според медийни спекулации именно Самуилов е осигурил парите за имота в Барселона. В имота живееше моделът Борислава Йовчева заедно с детето си. Публикации свързват Бойко Борисов с жената и детето, но той многократно е отричал подобни твърдения.

Вижте повече в репортажа на Теодора Георгиева.

Страхувате ли се от развитието на изкуствения интелект?

Не, човекът винаги ще го контролира и единствено ще ни бъде от полза.
27%
Да, има опасност да ни подчини и дори унищожи.
50%
Страхувам се единствено да не "открадне" работното ми място.
8%
Не ме интересува, имам далеч по-сериозни страхове и проблеми.
14%
Общо 2002 гласа