Прокуратурата се зае с починалия мъж от Разлог, разследва умишлено убийство

По случая е назначена и съдебномедицинска експертиза

30.05.2023 | 17:55 Редактор: Вяра Димова
Прокуратурата се зае с починалия мъж от Разлог, разследва умишлено убийство

Под ръководството на Окръжна прокуратура - Благоевград се води разследване по досъдебно производство за извършени престъпления.

Около 23,00 ч. на 29.05.2023 г., на площада пред читалище на ул. "Трети март" в гр. Разлог, било извършено умишлено убийство на 47-годишния Р.С. На пострадалия бил нанесен удар с нож в областта на шията, довел до остра кръвозагуба вследствие на прободно - порезно нараняване.

По същото време бил направен опит за умишлено убийство на неговия брат - В.С. (на 35 години), чрез нанасяне на удар с нож.

В условията на неотложност е извършен оглед на местопроизшествието и са разпитани свидетели. Проведени са претърсвания и изземвания от имоти в ж.к. "Изток" в гр. Разлог, в гр. Ракитово и от лек автомобил. Назначена е съдебномедицинска експертиза.

Извършителят на деянието - А.М. (на 40 години), е бил установен и задържан в гр. Ракитово. С постановление на наблюдаващия прокурор той е привлечен в качеството на обвиняем за извършените от него тежки престъпления и е задържан за срок до 72 часа.

Предстои да бъде внесено в съда искане за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо него.

Снимка: БГНЕС