Шокиращи кадри: Пиян шофьор едва не се заби в автобус и кола в насрещното

След подаден сигнал в полицията, мъжът е открит да спи в дома си

29.05.2023 | 13:30 Редактор: Елеонора Танева

Поредни шокиращи кадри на пътя. Пиян шофьор кара срещу движението. За това сигнализира потребител в социалните мрежи. Публикувани са клипове, на които се вижда криволичеща кола.

За да избегнат опасния водач, останалите участници в движението отбиват от пътя. В споделеното видео се вижда как колата пътува в района на хасковските села Корен и Малево. 

Вместо да кара в своено платно, водачът непрекъснато навлиза в насрещното. Неадекватното му поведение предизвиква дори леко произшествие. Клиповете са заснети от Радко Кьосев, който подава и сигнал на тел. 112.

От "Пътна полиция" съобщиха, че водачът е установен по регистрацията на автомобила и е открит да спи в дома си в Хасково. Той е отведен в полицията за обяснения. Дрегерът е отчел 2,62 промила алкохол. Предстои да му бъдат наложени актове по Закона за движение по пътищата.

"В първия момент помислих, че говори по телефона и затова не овладява автомобила, впоследствие установихме, че е неадекватен и постоянно криволичи по пътя. Преди село Малево, при моста буквално щяха да се ударят с едно сиво "Ауди", което влезе в банкета, за да мине той по моста. На излизане от моста щеше да се удари с автобус, който пътува между селата. За мен този шофьор е убиец на пътя и трябва да бъде лишен като водач повече", заяви Радко Кьосев.