Запорират имотитe на българина, осъден за смъртта на две жени в Италия

Димитър Трайков беше осъден на 7 години затвор за убийството на Сара Рицото и Джесика Фрагасо

08.05.2023 | 09:00 Редактор: Искра Ангелова
Запорират имотитe на българина, осъден за смъртта на две жени в Италия

Българинът Димитър Трайков, който беше осъден от Апелативния съд в град Триест на 7 години затвор за убийството на пътя на Сара Рицото и Джесика Фрагасо, се опитал да прехвърли на дъщеря си всичките си имоти в родината, за да не плаща обезщетения за жертвите. Според италианските медии 62-годишният предприемач, който удари пиян с джипа си до Порденоне автомобила на двете братовчедки на 30 януари 2022 г., ранявайки и децата на Сара, искал да отстъпи чрез пълномощно на дъщеря си в България 11 недвижими имота.

В. "Гадзетино" пише, че става въпрос за апартамент от 75 кв.м в Пловдив, двуетажна къща от 148 кв.м и земеделски терен от 993 кв.м в Първенец, две лозета в Плешево и други 4 земеделски терена в село Марково.

Според медиите Апелативният съд в Триест, който потвърди на втора инстанция присъдата на Трайков, е поставил под запор българските имоти. Това станало, след като на 3 март бил информиран от нашето консулство в Италия за намеренията на осъдения. Той желаел да ги осъществи чрез пълномощно.

Адвокатът на близките на жертвите изразил задоволство пред "Кориере дел Венето" за предприетото от съда. Мярката на властите за запор над имотите на българина била мотивирана от съмненията дали той е в състояние да обезщети роднините на жертвите. Освен двете убити жени, Трайков рани и двете деца на Рицото, припомня "24 часа".

Съдът бил обезпокоен от намерението на осъдения да се освободи от каквото и да било имущество. Според адвоката на близките на жертвите Алесандра Нава, той не бил платил дори съдебните разноски по делата, както и обезщетението на семейство Рицото. Нава допълва, че е направено напълно "неприемливо" предложение за обезщетение от страна на застрахователната компания на българина - общо 200 хиляди евро за две жертви и две ранени деца.

Снимка: Pixabay