Хванатият в "Люлин" - катастрофирал преди дни, майка му помагала да се укрие

Той влиза в затвора за 3 години и половина, за да излежава стари две присъди

28.04.2023 | 19:09 Редактор: Искра Ангелова

Мъжът, който снощи се барикадира в столичния квартал "Люлин", влиза в затвора за 3 години и половина, за да излежава стари две присъди. Петър Колев се е укривал в продължение на 3 години от органите на реда. 45-годишният мъж е обявен за общодържавно издирване, издирван е и от Интерпол. А дни преди барикадирането му е извършил катастрофа с пострадал. Сега са му повдигнати нови три обвинения.

45-годишният Петър Колев е с две присъди от 2020 година - закана за убийство и хулиганство.

"Със същата присъда съдът постановил да бъде приведена в изпълнение и още една по-стара присъда от 2015 година, която е за държане на наркотични вещества по-специално кокаин", поясни административният ръководител на Софийската районна прокуратура - Невена Зартова.

А само четири дни преди да се барикадира, той е извършил катастрофа с пострадал и е избягал от мястото на инцидента.

"Той не се е подчинил и докато се отдалечавал от мястото, е ударил таксиметров автомобил, в който в този момент се качвал човек, вследствие на удара е нанесена телесна повреда, той е в болница и има опасност от ампутиране на крака му, за съжаление", допълни Зартова.

Оказва се, че Петър Колев се е укривал от органите на реда в продължение на почти три години.

"Лицето е живяло на много адреси в София като наемател, жилищата са наемани от майка му и тя е плащала наемите, това е причината толкова време да не бъде открит", коментира директорът на СДВР - комисар Калоян Милтенов.

И в апартамента, в който е открит снощи, също е бил наемат от майка му. Бил е въоръжен и агресивен.

Вижте повече в репортажа на Теодора Георгиева.

Снимка: БГНЕС