Управителят на обрания в София офис: Мерките за сигурност ще се засилят, отчитаме грешката си

Офисът за парични преводи е открит преди половин година

13.04.2023 | 19:14 Редактор: Михаела Димитрова

Дързък обир в София тази нощ. Мъж нахлу в офис за парични преводи и открадна част от наличните пари. Служителката, която била на смяна, не е пострадала.

Около 1:00 ч. тази сутрин мъж пристига с малко колело до единствения в квартал "Орландовци" денонощен офис за парични преводи. Мъжът не е въоръжен, няма и маска, нахлува и директно взима част от парите в касата. Младата служителка, която била на смяна, изпаднала в паника и се обадила на управителя на обекта.

"На камерите има запис, вижда се как е дошъл, как е направил всичко, не е бил въоръжен, не е бил маскиран, каква сума е взел, нямам право да издавам", обясни управителят Георги Стойчев.

Служителката е назначена от скоро на работа в този офис. "Нощно време се влиза в офиса, не е с прозорче, да, сега ще променим, абсолютно наша грешка, отчитаме я", призна Стойчев.

Офисът за парични преводи е открит преди половин година, а от един месец работи денонощно. А жителите на "Орландовци" признават, че подобен обект няма място в квартала, тъй като поражда напрежение.

"Много се учудихме, като казаха, че ще е денонощен, защото кварталът ни е много хубав и пришълци много минават, налагало ми се е да плащам и винаги вътре е имало по няколко души, залагат", обясни Йонка Дончева, която живее в квартала.

"Аз се учудих много и казах, че поне на вратата трябва да има едно прозорче за нощно време, една вечер беше едно младо момиче, младо дете, кой знае колко се е уплашило", допълни тя.

Управителят на офиса за парични преводи заяви, че обектът ще продължи да работи денонощно, но мерките за сигурност ще се засилят.

Повече вижте в репортажа на Теодора Георгиева.