Не са ме отвличали, жена караше джипа: Семерджиев с проблясъци в съда

В колата бяхме аз и още две момичета. Аз включих полицейската лампа, за да караме по-спокойно, каза подсъдимият

10.04.2023 | 18:38 Редактор: Елеонора Танева

Нов обрат в делото срещу Георги Семерджиев. Девет месеца след жестоката катастрофа, отнела живота на две млади жени, днес подсъдимият обяви, че не той е шофирал автомобила. 

Пред магистратите Семерджиев заяви, че зад волана е било момиче, което искало да наеме колата, а той се возил на пасажерското място. 

На 9 юли - 4 дни след тежката катастрофата на булевард "Черни връх", при която загинаха две момичета, обвиняемият Георги Семерджиев отрече вината си.

"Не знам защо съм тук. Няма за какво да се укривам! Не виждам причина. Всичко ми е легално, имам си бизнес, имам си всичко. Просто бях отвлечен, това сигурно не го знаете. Това е истината", каза Семерджиев на 9 юли пред съда.

По думите му, той е избягал след катастрофата, защото "се е стреснал" и имало свидетели, които да потвърдят версията му. Това беше тезата, която Семерджиев поддържаше при първото му задържане и на последвалите съдебни заседания.

Близо пет месеца след тежката катастрофата на бул. "Черни връх", Софийският градски съд даде ход на делото. Съдебният процес продължи с разпита на редица свидетели.

"Докато търсех двете момичета покрай мен минаха две жени, като едната хленчеше, а другата казваше "бързо бързо, че убихме хора". И съм убеден, че бяха вътре в джипа, защото няма как в рамките на 5 минути едната да е била вътре, а това да е нейна приятелка, която я е взела, абсурдно е", каза на 6 март свидетел по делото.

Днес Георги Семерджиев твърди, че джипът, причинил тежката катастрофа, не е бил шофиран от него. По думите му през социалните мрежи  се свързал с две момичета, които искали да вземат колата под наем.

"Не управлявах аз автомобила в момента на катастрофата. Друг човек го управляваше, искаше да го вземе рент-а-кар. В колата бяхме аз и още две момичета. Аз включих полицейската лампа, за да караме по-спокойно, защото всеки, като види полицейска кола, ще спре. Виждах светофара и казах на шофьора да намали, но той не го направи. Очаквах таксиметровия шофьор да спре, но той не го направи. Спомням си преминаването на кръстовището и след това нищо не си спомням", каза днес в съдебната зала Семерджиев. 

Той твърди, че не помни нищо след катастрофата. Не знае как се е прибрал, нито защо полицията го е открила без дрехи. Категоричен е, че не употребява наркотици. Пред разследващи през юли той твърдеше, че е бил отвлечен от мъж на име Лъчезар, часове преди катастрофата. Днес на съдебното заседание Семерджиев отрече да е казвал такива неща.

Делото вече е на финалната права. Предстоят пледоарии, които са насрочени за 21 април. 

Вижте повече в репортажа на Анелия Георгиева.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)


1
2 rate up comment rate down comment 0
анализатор
преди 1 година
Големият въпрос е кой ВИСШ служител му е написал този нескопосан сценарий? "Защо" - е ясно! За да не изплува покровителството му и чадърът, който е осигурявал! Сигнализирай за неуместен коментар