Митничари хванаха трафиканти на марихуана, заловиха над 106 кг стока

Задържани са за 72 часа

07.04.2023 | 17:05 Редактор: Петя Кръстева
Митничари хванаха трафиканти на марихуана, заловиха над 106 кг стока

106 кг марихуана в 95 вакуумирани пакета откриха митнически служители в двоен под на хладилно полуремарке. Това обявиха на съвместен брифинг прокурор Елена Станева-Кирова, говорител на Окръжна прокуратура – Враца, и Светослав Славчев, началник сектор в Териториална дирекция "Митница-Русе". 

На база рискова селекция малко след полунощ на 05.04.2023 г. митнически служители на ГКПП "Ферибот Оряхово" спират за проверка влизаща в страната товарна композиция от влекач и хладилно полуремарке. Двамата шофьори обясняват, че се връщат от Испания и не превозват товар. При първоначалния оглед митническите инспектори установяват само амбалаж – оборотни европалета. 

При щателната митническа проверка митническите служители откриват капак в пода на полуремаркето. След отварянето му те установяват, че изолацията под пода на хладилното полуремарке липсва и пространството е запълнено с вакуумирани прозрачни найлонови пакети със зелена тревиста маса, наподобяваща растението канабис. Установено е наличието на общо 106,232 кг марихуана, съдържащи се в 95 вакуумирани пакета.

Окръжната прокуратура във Враца привлече две лица в хода  на разследване по образувано досъдебно производство за извършено престъпление. С постановление на наблюдаващия прокурор водачите на превозното средство – Т.Т. (на 48 години) и С.Б. (на 30 години), са привлечени в качеството на обвиняеми и са задържани за срок от 72 часа. 

Снимка: Агенция "Митници"