Шефовете на "Нексо" кацнали в Сърбия. Гешев: Нямам съмнение с кого се виждат

Прокуратурата изпрати заповед за задържането на Антони Тренчев и Коста Кънчев

07.04.2023 | 15:43 Редактор: Искра Ангелова

Един от големите скандали, съпроводили предизборната кампания на "Продъжаваме промяната" и "Демократична България" - аферата "Нексо", днес получи пореден щрих. Прокуратурата изпрати заповед за задържането на Антони Тренчев и Коста Кънчев в Сърбия, обвиняеми по разследването срещу криптопирамидата "Нексо".

Обвинението е за организирана престъпна група за търговия с влияние. А целта - дискредитиране и отстраняване на висши магистрати и полицейски служители.

Главният прокурор Иван Гешев съобщи, че двамата обвиняеми по разследването срещу "Нексо" са пристигнали в сръбската столица, вероятно, за да се срещнат с укриващия се там вече девет години подсъдим за фалита на КТБ Цветан Василев. Предполага се, че Тренчев, Кънчев и Василев обмислят наемането на американски лобисти, чрез които да се опитат да прекратят наказателните дела срещу себе си в България.

За организирана престъпна група за търговия с влияние с цел дискредитиране и отстраняване на висши магистрати и полицейски служители, поясни още Гешев.

Обвинител номер 1 припомни, че Антони Тренчев и Коста Кънчев са обвиняеми по разследването срещу криптопирамидата "Нексо". Двамата кацнали в Сърбия.

"Нямам съмнения с кого ще се виждат. Събраха се. Сега очаквам да кацнат Божков, може би Овидиу от Швейцария, може би вашият колега Димитър Стоянов, може би някои политици и политически партии да си направят една голяма оперативка, и да си разпределят задачите - кой ще се занимава с финансирането, кой ще се занимава с медиите, с компрометиране на магистрати и на работещи колеги", коментира Гешев пред журналисти.