"Извратена подигравка:" Стресирани и разплакани деца след бомбените заплахи

Прокуратурата ще разпита някои директори на училища

29.03.2023 | 13:47 Редактор: Петя Кръстева

Трети ден изпратени по имейли заплахи затварят десетки училища в София и още няколко града в страната. Предупреждения са получили учебни заведения в 6 области - Софийска, Ямболска, Сливенска, Плевенска, Добричка и Бургаска.

Обект на заплаха през днешния ден са били повече от 20 училища в София. Те ще останат затворени за 24 часа, а прокуратурата ще разпита директорите.

"Имаше известно притеснение сред децата, сред тези от 1-4 клас имаше и разплакани", коментира директорът на 119 СУ Диян Стаматов.

Децата споделят, че първоначално не са знаели какво се случва, заради което са били притеснени. Част от тях са се уплашили още, че родителите им няма да успеят да ги вземат навреме.

Рано сутринта заплаха по имейл е получило и ОУ "Александър Георгиев - Коджакафалията" в Бургас. По това време децата са закусвали. "Организирахме ги и нямаше проблеми", отбеляза учителката Камелия Стоянова.

Децата са изчакали своите родители на градския площад. "Извратено е да се подиграват с малки деца. Дано властите скоро се справят с проблема", категоричен бе един от тях.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Вижте повече в репортажа на Стиляна Георгиева.

1
0 rate up comment rate down comment 2
borimir
преди 2 месеца
стрецирани дечица ; исках да отговоря за шестица ,но мойта учителка любима ;чомба навън ,в училището има БОМБА!И ОТ СТРЕС ИМАМ ДВОЙКА ДНЕС.... Сигнализирай за неуместен коментар