Откриха части от крадени автомобили в автоморга в Бобов дол, задържаха шефа ѝ

На управителя на дружеството е наложена парична гаранция от 10 000 лв.

24.03.2023 | 16:56 Редактор: Петя Кръстева
Откриха части от крадени автомобили в автоморга в Бобов дол, задържаха шефа ѝ

Части от крадени коли са установени в автоморга в кюстендилско село. Операцията е реализирана от криминалисти на ОДМВР – Кюстендил, подпомогнати от колегите им от ГДНП.

В рамките на акцията екипи на ГД "Национална полиция", ОДМВР – Кюстендил и служители от Инспекцията по труда и РИОСВ предприели проверка на автоморга в село от община Бобов дол и установили наличието на множество купета и двигатели със заличени серийни номера, както и агрегати и части от автомобили, предимно японско производство в периода 2018-2021 г.

В процеса на работа било изяснено, че един от разглобените автомобили - "Тойота РАВ 4", с дата на първа регистрация 23 юни 2021 г., който е собственост на македонски гражданин, е бил противозаконно отнет на 16 януари тази година от курорта Боровец. За срок до 24 часа в полицейския арест бил задържан управителят на автоморгата, попадал в полезрението на полицията при разследването и на други противозаконни деяния. Повдигнато му е обвинение, наложена му е мярка за неотклонение "парична гаранция" в размер на 10 000 лева. По случая е образувано досъдебно производство.

По време на операцията служителите на  Инспекция по труда и РИОСВ са съставили актове за установените административни нарушения. Материалите са докладвани в териториалното отделение в Дупница на РП Кюстендил.

Снимка: МВР