Задържаха управител на стриптийз клуб за трафик на жени, сред тях е и ученичка

Обвиняемият е предлагал на две от танцьорките сексуални услуги срещу заплащане

20.03.2023 | 17:23 Редактор: Вяра Димова
Задържаха управител на стриптийз клуб за трафик на жени, сред тях е и ученичка

Районна прокуратура - Пловдив привлече като обвиняем и задържа 32-годишен мъж за трафик на жени - едната 18-годишна ученичка, другата на 28 години. Той ги наемал с цел използване за развратни действия чрез обещаване на облаги, уточняват от държавното обвинение. Арестът е станал в ранните часове на 19 март - неделя, в стриптийз клуб в центъра на Пловдив. 

Проведена е специализирана полицейска операция под надзора на прокуратурата и по случая е образувано досъдебно производство. На място е задържан 32-годишният собственик на заведението и още няколко души, сред които и танцьорки. След като са били разпитани, те са освободени. 

Установено е, че обвиняемият е предлагал на две от танцьорките в клуба - ученичка в 12 клас и жена на 28 години, да извършват сексуални услуги срещу заплащане. Развратните действия с тяхно участие били извършвани в специално пригодени за целта кабинки в заведението. По досъдебното производство са разпитани свидетели и така е документирана дейността на обвиняемия, съобщи БНР.

Извършени са и претърсвания на адреси в Пловдив и София, иззета е голяма сума пари, компютърни конфигурации, телефони и други вещи. Мъжът е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Разследването продължава.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)