8,6 г. затвор за овчар, пребил до смърт свой колега в пазарджишко село

Двамата имали спор за работата по животните

19.03.2023 | 14:46 Редактор: Елеонора Танева
8,6 г. затвор за овчар, пребил до смърт свой колега в пазарджишко село

44-годишен животновъд от пазарджишкото село Сестримо е осъден на 8,6 г. затвор заради убийство на свой съселянин, с когото заедно отглеждали животните. Убийството стана на преди две години в местността "Егрека", където е бил овчарника.

Вечерта, когато двамата мъже издоявали овцете, по-възрастният, (60-годишен), заявил, че през следващия ден не може да дойде в овчарника, тъй като си имал лична работа. Възникнал спор, който прераснал в обиди. Малко по-късно 60-годишният работник си тръгнал, а по-младият го настигнал по пътя и го пребил. 

Пострадалият все пак успял с усилие да се прибере в дома си, но през нощта състоянието му се влошило. Близките му повикали Спешна помощ и мъжът бил приет в болница, където по спешност бил опериран, припомня БНР.

Въпреки лекарските усилия мъжът починал, а медицинска експертиза доказала, че смъртта му е следствие на нанесените тежки увреждания. 

Осъденият за убийство получи и 3-годишна присъда за незаконно притежаване на боеприпаси, но съдът реши той да изтърпи по-тежкото от двете наказания. 

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)