Арестуваха трима по време на домова кражба, хората искат постоянно полицейско присъствие

Мащабни акции срещу купения вот

17.03.2023 | 18:37 Редактор: Вяра Димова

Продължават спецакциите срещу битовата престъпност и купуването на гласове у нас. За търговия с вот са задържани 9 души в Сливенско. А в Перник са арестувани трима за шофиране след употреба на наркотици.

Рано сутринта униформени влязоха в Сливен. Проверки извършваха в квартали, вилни зони, лични адреси и места, за които има сигнали за нерегламентирана престъпна дейност. Има и арестувани.

"Едно лице e задържано за притежание на 21 пакетчета с метамфетамин, в Сливен в частен дом, при претърсване са намерени списъци с имена и телефони  и парична сума от 11 хил. лв. В друго лице, при претърсване, е намерено също наркотично вещество. Лицето е задържано. На друг адрес в Сливен е установено лице, което е обявено за издирване. В момента в Нова Загора са извършват процесуални действия на 3 адреса", заяви комисар Димитър Кикьов от МВР - Сливен.

Подобна акция се проведа и в Хасково. А в Перник 10 контролно-пропускателни пункта следяха за кражби, наркоразпространение, шофиране под въздействието на алкохол или наркотични вещества, както и купуване на гласове. До 16 часа днес органите на реда провериха 336 лица, търговски обекти, заложни къщи и пунктове за черни и цветни метали.

Жителите твърдят, че присъствието на полицията в града не е постоянно, но приветстват акции като днешната. 

"По-добре е да има проверки", на мнение е Димитър.

"Хубаво е да има присъствие и да се вземат някакви мерки, иначе е безсмислено", коментира Милена.

По време на акцията в Перник полицаите арестували трима крадци в момент на извършване на домова кражба. Те установили и хранителен магазин, в който нерегламентирано се продават лекарства. Обектът предстои да бъде запечатан.

Операцията е концентрирана и върху нарушения на пътя. Полицаите са спрели за проверка над 330 шофьори. Трима са задържани за шофиране след употреба на амфетамини, а 113 водача са били заснети с превишена скорост. Притесненията на перничани са именно за безразсъдното шофиране, на което стават свидетели всекидневно. 

"Това много ни притеснява. Живея тук, страшна работа е, не дават на човек да мине на пешеходна пътека", посочи Виолета.

Общо задържаните в Перник са 10.

Вижте повече в репортажа на Борислава Алексова.

Снимка: БГНЕС