Транссексуален 19-годишен клошар задигнал 7000 лв. от 90-годишен старец в Пловдив

Възрастният човек помагал на скитника, като го хранел и му давал пари за пазарува

25.02.2023 | 10:30 Редактор: Ирена Бакърджиева
Транссексуален 19-годишен клошар задигнал 7000 лв. от 90-годишен старец в Пловдив

19-годишен пловдивски клошар, изживяващ се като жена и представящ се с името Лидия, застава пред Районния съд по обвинение, че е задигнал 7000 лв. от 90-годишен мъж.

Двамата се запознали през август 2022 г. Скитникът започнал да посещава възрастния човек и да му се оплаква от тежкия си живот. Вярвайки, че помага на млада жена, домакинът го хранел и му давал пари да пазарува. Държал спестяванията си в джоб на палто, закачено в дървен гардероб, който заключвал. При една от поръчките да отиде до магазина 90-годишният дал на мнимата Лидия 35 лв., а останалите 7000 лв. отново прибрал в джоба на палтото, но не заключил.

После ѝ казал, че е пригодил стая за живеене в избените помещения на сградата, и решил да ѝ я покаже. Двамата тръгнали към избата, без възрастният мъж да заключи апартамента си, тъй като живеел на първия етаж. След като слезли в мазето, възрастният човек отворил антрето към стаята, оставяйки ключовете на вратата. Тогава клошарят го заключил в избеното помещение, върнал се в апартамента, взел парите и необезпокоявано напуснал жилищната сграда, пише "24 часа".

Това се е случило на 22 август 2022 г., а разпоредителното заседание по делото е насрочено за 1 март. Транссексуалният скитник има зад гърба си и други криминални прояви.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR