Работникът от строеж в "Дружба" е починал от падането, следовател към СГП пое случая

Образувано е досъдебно производство за причиняване на смърт поради незнание или немарливо изпълнение на занятие

24.02.2023 | 15:11 Редактор: Елеонора Танева
Работникът от строеж в

Следовател от отдел "Следствен" на Софийската градска прокуратура, в условията на неотложност, е провел оглед на местопроизшествието, при което загина мъж на строеж в столичния квартал "Дружба". Образувано е досъдебно производство за евентуално извършено престъпление - причиняване на смърт поради незнание или немарливо изпълнение на занятие. За него се предвижда присъда от 1 до 6 г. затвор.

Събират се доказателства, за да се прецени дали да бъде привлечен обвиняем, както и за повдигане на обвинение пред съд.

34-годишен работник почина на новостроящ се жилищен комплекс. Трупът е намерен около 16:30 часана 23 февруари на ниво -1 на новостроящата се сграда. Незабавно дежурен следовател от СО-СГП се е отзовал на подадения сигнал. До момента в хода на разследването са извършени оглед на местопроизшествие, изискани и приложени са документи, други са изискани и се очаква да бъдат предоставени, установени са свидетели, назначени са аутопсия и съдебномедицинска експертиза на трупа на В. Т., както и токсикохимическа експертиза на проби от трупа на починалия. Към момента предварителното становище на съдебномедицински експерт е, че получените травми по тялото на В. Т. са височинни. 

Разследването по случая продължава от следовател в СО-СГП под ръководството и надзора на СГП. Предстоят разпити на свидетели, назначаване на нови експертизи, както и други процесуални действия.