Протест във Враца след смъртта на таксиджия. Синът му: Тираджията ни се усмихна за извинение

От силния удар таксиметровата кола е изхвърчала в крайпътната канавка

23.02.2023 | 13:59 Редактор: Петя Кръстева

Таксиметров шофьор беше пометен с колата си от ТИР на кръстовище на един от обходните пътища на Враца. Шофьорът на тежкотоварната машина е бил дрогиран, а роднини и колеги на убития 57-годишен Алипи Алипиев настояват за справедливост. Те организират протест, който да блокира път Е79.

От силния удар таксиметровата кола е изхвърчала в крайпътната канавка и мъжът е загинал на място. Пробата от наркотеста на турския шофьор на ТИР-а е била положителна.

"Баща ми излиза от кръстовището и го удря ТИР-а. Това е надрусан, дрогиран турски шофьор. В болницата той беше в безобразно състояние, усмихна се и си тръгна с поклон. Това е неговото извинение спрямо мен и моето семейство", разказа синът на загиналия - Павел Алипиев. 

По думите на съпругата на жертвата - Нина, "шофьорите хвърчат със 100 км/час".

Колеги на загиналия го описват като добър човек и примерен шофьор. 

"Винаги е бил стриктен, примерен, спазвал е нормите и правилата за движение", твърди Марио Маринов. 

Семейството и близки на загиналия мъж настояват за справедливост. В знак на съпричастност към своя колега - таксиметрови автомобили предприеха автошествие в центъра на Враца.

Вижте повече в репортажа на кореспондента ни.


1
1 rate up comment rate down comment 0
Иван
преди 1 година
За съжаление ще се измъкне турчина. Нямаме воля за промяна. Турците знаят, че могат да карат както си искат тук, виж в Германия не си позволяват подобни изпълнения. Защо ли ... Сигнализирай за неуместен коментар