Агресия на пътя в Благоевград: Пешеходец стреля с пистолет по шофьор

В квартала има и други подобни оплаквания

22.02.2023 | 13:42 Редактор: Петя Кръстева

Пешеходец стреля по автомобил в Благоевград. Мъжът се подразнил, че колата не спряла навреме на пешеходната пътека. По чудо няма пострадали.

В събота късно вечерта Стилиян Стоилов се движи с автомобила си по улица в Благоевград. Разказва как се разсеял за момент и не видял, че човек пресича пешеходна пътека. Успява да реагира и спира, макар и в последния момент. Пешеходецът обаче се подразнил, а Стилиян потегля, за да не ескалира спорът. Тогава започва и стрелбата.

"Чух как се чупи задният прозорец. Помислих, че е хвърлил камък или нещо, обаче един приятел караше след мен, звънна ми след малко и ми каза, че бил извадил някакъв пистолет и започнал да стреля.  Впоследствие се разбра, че е било въздушен револвер", коментира потърпевшият. 

Кой е стрелецът засега не е ясно. Няма информация и къде живее. Стилиян признава, че е сгрешил, като се е разсеял зад волана, но не може да си обясни агресията на пешеходеца, имайки предвид, че той по никакъв начин не е пострадал.

"Не можах да го чуя какво крещи, но най-вероятно това го е ядосало - че не съм го видял и се е наложило да спра толкова рязко. Беше с качулка", спомня си той. 

В квартала има и други оплаквания за стрелба по коли с оръжие.

Вижте повече в репортажа на кореспондента ни.


1
2 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 1 година
Понякога не спират, дори на пешеходните пътеки до Районното полицейско управление в този град. И жалби подавах. Все едно това, че нямаме коли ни прави по-малко хора, когато в закона (полицай ми го е казвал) сме с предимство.Някой като му се разсея утре на него, да му видим реакцията - дали ще се издразни, или ще каже, че няма проблем. Сигнализирай за неуместен коментар