Демерджиев: Схемата с измамените бизнесмени е работила в големи мащаби и отдавна

Все още се изяснява точният брой на ощетените лица, коментира министърът на вътрешните работи

17.02.2023 | 13:55 Редактор: Вяра Димова
Демерджиев: Схемата с измамените бизнесмени е работила в големи мащаби и отдавна

"На този етап мога да кажа, че вече е образувано производство. По тази схема повече от година работят съвместно ГДБОП и Областната дирекция  на МВР в Пловдив". Това коментира в Кърджали министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев по повод разбитата мащабна схема за измами, ощетила бизнесмени с милиони левове.

Той отказа да уточни как точно са се извършвали въпросните измами. Каза само, че схемата е работила в големи мащаби и очевидно от дълъг период от време. Изяснява се точният брой на ощетените лица. МВР шефът изрази надежда, че производството ще протече по начин, по който ще се стигне до осъдителни присъди.

Демерджиев каза също, че възнамерява да награди хората, работили по случая, защото това е добър пример за последователна работа в дълъг  период от време, водеща до въпросните резултати.

Един от поводите за посещението на министъра в Кърджали бяха изборите. В тази връзка на въпрос за образуваните досъдебни производства за купуване на гласове на предходните избори в региона, министърът в служебното правителство отчете, че шест от тях предадени на прокуратурата, а по две  продължава да се работи, съобщи БТА.

Коментира, че е в областния град главно за приемане на отчета на ОД на МВР - Кърджали, като посещенията се осъществяват във всяка една дирекция в страната.  По отношение на предстоящите избори коментира, че на тях ще бъде обърнато внимание на национално съвещание.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)