Измамна схема: Жена плати над 4 хил. лв. за сглобяема къщичка, не я получи

При операция на ГДНП, ОДМВР-Плевен и Варна били разкрити двамата участници

13.02.2023 | 12:40 Редактор: Михаела Димитрова
Измамна схема: Жена плати над 4 хил. лв. за сглобяема къщичка, не я получи

Разкриха двама участници в измамна схема при съвместна операция на служители от ГДНП, МВР-Плевен и Варна.

В края на октомври миналата година жителка на град Долна Митрополия била заблудена от непознати, че ще изпълнят поръчка за доставка на сглобяеми къщички - тип контейнери, като според условието тя предплатила стойността на услугата - 4193 лв. Месец по-късно жената потърсила помощ в полицията, след като не получила нито доставката, нито предоставеното капаро, направила и няколко безуспешни опита за кореспонденция с доставчиците.

В хода на разследването, на 10 февруари, на територията на град Дългопол, криминалистите установили и задържали двама мъже - на 51 и 32 години, от Бургас, съпричастни към престъпната схема. 

В обитаваните от двамата мъже адреси в Дългопол са намерени и иззети четири мобилни апарата, четири таблета, както и множество сим карти и пластики за тях, които имат пряко отношение към извършеното престъпление в Долна Митрополия. Последвало претърсване и в лек автомобил, собственост и управляван от 32-годишния, където между предните седалки било открито и бяло - розово кристалообразно вещество. По данни на мъжа веществото е метамфетамин, с приблизително тегло 6 грама. Назначени са физико – химически експертизи на иззетото съдържание.

32-годишният е привлечен в качеството му на обвиняем и му е повдигнато обвинение. Наложена му е мярка за неотклонение задържане под стража за срок до 72 часа. Работата по документирането на престъплението продължава под ръководството на районен прокурор.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR