В нощта на обира осветлението в Перник не работело, преди 11 години задигат 200 лв.

Собственикът на кантората отказа коментар за случилото се

10.02.2023 | 17:50 Редактор: Искра Ангелова

350 хиляди лева са откраднати от офис на нотариус тази нощ в Перник. Собственикът на кантората отказа коментар за случилото се, от Окръжна прокуратура - Перник е образувано досъдебно производство. Извършителите се издирват.

Малко след 08:30 сутринта служител на кантората подава сигнал до 112, че от метална каса е отнета голяма парична сума. Според нотариуса Румен Манов става въпрос за 350 хиляди лева.

"Проникнато е през прозорец, който се намира в задната част на кантората, така са влезли извършителите в кантората", поясни говорителят на ОД на МВР - Перник - Венцислав Алексов.

Кантората се намира на една от главните търговски улици, където има и видео наблюдение, но хората, които живеят в района, споделят, че през нощта не е имало осветление.

"Мисля, че и алармата е била изключена, защото не я чух, осветлението винаги свето, но тази нощ не светеше", сподели гражданин на Перник.

Това не е първият обир на кантората. През 2012 година отново чрез разбиване на прозорец са били откраднати 200 лв. Хората, които работят в близост до офиса на търговската улица, споделят, че през последните дни не са забелязали нещо необичайно.

Охранителната система на кантората по време на обира не се е задействала.

Вижте повече в репортажа на Тереза Кънчева.